Baume Mercier'den Klasik Otomobil Kulübüne 25’inci Yıl Kutlaması

Klasik Otomobil Kulübü’nün 25’inci Yıl Balosu İsviçreli lüks saat markası Baume Mercier’nin sponsorluğunda Hilton Oteli Bosphorus’ta gerçekleştirildi. İstanbul cemiyet ve iş hayatının önemli isimlerini buluşturan davette, Baume Mercier’nin yeni modeli Capeland Cobra Shelby büyük beğeni topladı.

“Life is moments”, hayat anlardan ibaretttir mottosu ile yola çıkan Baume Mercier zamansız, klasik modelleriyle yeni kalmayı başaran ürünlerden hoşlanan, seçici bir kitleye hitap ediyor.

Tam 50 yıl önce otomotiv efsanesi Carroll Shelby, 1965 Uluslararası Otomobil Fedarasyonu şampiyonasını kazanarak yarışlarının gidişatını tamamen değiştirdi. Shelby bu şampiyonlukla yalnızca Amerika'nın yarış prestijini kurtarmakla kalmadı aynı zamanda ortaya koyduğu en harika iş olan ikonik Cobra arabasını da dünyaya tanıttı.

‘Kendi spor otomobilini dizayn etmek her pilotun rüyasıdır ve bu da benim tam olarak Cobra'da yaşadığım bir his’ diyen Carroll Shelby’nın hayallerden vazgeçmemek üzere söylediği sözler ve onun için üretilen otomobilin eşsiz dizaynı Baume Mercier Capeland Cobra Shelby saatine ilham kaynağı oldu. Çelik kasası, içi kırmızı kauçuk, dışı siyah timsah derisinden oluşan 44mm’lik göz kamaştıran 1965 limitli üretildi.

Zamanı belirleyen şeylerin yalnızca dakika ve saatten ibaret olmadığı ilkesini benimseyen Baume Mercier, gecede önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı. Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan Klasik Otomobil Kulubu başkanı Aydın Harezi’nin yönettiği açık artırma ile 1965 Limitli Capeland Cobra Shelby’nin satışı gerçekleşti. Saatin satışından elde edilen gelir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlandı.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baume & Mercier, Petite Promesse'i Takdim Eder

1. Baume & Mercier İstanbul Classic - Hill Climb Tamamlandı

Sportif Babalara Baume & Mercier'den Çok Özel Bir Saat